Follow:
Danmark, Jobsøgning

En kontanthjælpssynders dementi

Det viser sig at jeg åbenbart ikke kender ret mange liberale, der hader mig eller mine kontanthjælpskolleger. Hvis jeg gør, skjuler de sig godt og har undladt at kommentere mit sidste indlæg. Om nogen har stukket mig til EkstraBladet, ved jeg ikke endnu.

Folk er søde og jeg elsker dem for det. Knuselsker, faktisk. Men…

  1. D. skal nok få vinterstøvler
  2. Vi får mad på bordet hver dag. Endda en fornuftig andel grøntsager. Det er bare ikke mig, der skal købe ind.
  3. Det hele skal nok gå. Jeg finder (måske) et job på et tidspunkt også kan jeg holde op med at være bange for min bankmand, min telefon og min e-boks.
  4. Jeg kan godt leve uden nyt tøj, cafe-besøg og ture til frisøren. Så længe min familie har det godt, har jeg det også.

Når jeg skrev som jeg gjorde igår, var det ikke for at opnå ynk eller hjælp. Det var ren og rå frustration over at være endt i et system, jeg altid har svoret, jeg ikke skulle i nærheden af.

Jeg er 29 år og jeg har en lang uddannelse. Jeg har arbejdet ved siden af mine studier siden jeg var 15 år og jeg har altid tænkt på mig selv som en mønsterbryder. Jeg skulle ikke ende på sociale ydelser – mine børn skulle have et bedre liv. Og alligevel sidder jeg her og selvom jeg gør alt i min magt for at komme videre, finder jeg ikke andet end lukkede døre på min vej. Det er i sig selv ubærligt, men den retorik, der bliver brugt om folk i min situation gør det værre. Det var det, jeg ville frem til.

Hvordan jeg lige skal finde seks timers arbejde om ugen udover mine 37 timers praktik og den obligatoriske jobsøgning, ved jeg ikke. Jeg har ingen anelse. For det er svært nok at finde et fuldtidsjob – deltidsjobbene er umulige at finde. Men det må jeg finde ud af.

Så tak for kram, søde beskeder og tilbud om hygge, måltider og sko. Jeg siger gerne ja tak til hyggen og til krammene. Og jeg vil altid også meget gerne spise sammen med folk. Men vi skal nok klare os. Men næste gang du, kære læser, læser en Facebook-kommentar, hører på en politiker (blå såvel som en del røde), eller falder over en “artikel” fra en “avis”, så vær sød at tænke på mig og alle andre der sidder i lignende situationer (eller det, der er værre). Det er ikke sjovt og det er ikke af fri vilje. Bare husk det.

 

Share on
Previous Post Next Post

Du vil måske også sætte pris på

No Comments

Leave a Reply