Follow:
Uncategorized

Første møde med Haugesund

I starten af november var jeg oppe at besøge M. i Norge. Vi var enige om, det nok er meget godt, jeg rent faktisk har set byen inden vi skal flytte derop. Samtidig kunne vi godt bruge lidt tiltrængt kærestetid sammen. Jeg overlod derfor lille D. til sin farmor og drog afsted. En del har spurgt, hvordan det gik og hvad jeg synes om byen, så her er et svar:

Byen mindede mig umiddelbart om Nørresundby.

Det er en joke, du sikkert kun forstår, hvis du kommer fra Aalborg, så undskyld til alle ikke-aalborgensere. For jer, må jeg nok hellere uddybe.

Der var gråt, det regnede og samtlige huse så lettere nedslidte ud. Det var en omvæltning at 9/10 huse var af træ og at de (typisk) var hvidmalede. Det kommer hurtigt til at se slidt og trist ud. Især når man har med en havneby at gøre… Der er meget lidt modernistisk byplanlægning deroppe og det eneste betonbyggeri, der er at finde, er i trist 70’er-stil.

Men, men, men… Det viste sig faktisk ikke at være så slemt igen. Vi fandt en lejlighed, vi allesammen skal bo i. Den ligger på en lille ø lige overfor midtbyen og det ligger lige ned til fjorden.

Lige der, skal vi bo

Den er i to etager og har en stor terrasse, som vi må indrette med højbede (agurker er jo voldsomt dyre!). Men mere om lejligheden senere…

Byen er ikke specielt stor, men der er overraskende mange (fine!) butikker og der er voldsomt mange bog- og strikkebutikker. Da det gik op for mig, glemte jeg ret hurtigt de hvide, triste huse.

Vi var på biblioteket (M. kender mig vist lidt for godt efterhånden), og han insisterede på at jeg skulle hive en absurd mængde brochurer med hjem. Det viser sig nemlig at Haugesund har en kulturel kalender, der nok kan få VisitAalborg til at dø af misundelse. Der er litteraturfestival, sildefestival, filmfestival og en million andre spændende tiltag… Og der er en fin lille byhave, der egentlig bare er møghamrende bedårende.


Selve byen er altså ikke specielt spændende, men naturen er pæn og selvom der desperat mangler en Starbucks (Waynes’ Coffee er IKKE det samme selvom deres logo er næsten magen til), så går det nok alligevel. Det viser sig nemlig at nordmænd har sans for detaljer – f.eks. har det lokale hotel eksklusiv barnevognsparkering


Kloakdækslerne hylder fiskerne:


Og (det her er min favorit!) Marilyn Monroe-statuen (WTF!) på Lyserød Lørdag er blevet doneret en perfekt neon-pink bh!

Så ja… Det kommer til at kræve lidt tilvænning, men mon ikke det går alligevel…

Share on
Previous Post Next Post

Du vil måske også sætte pris på

No Comments

Leave a Reply