Follow:
Norge

Om at være rund

Da vi flyttede til Norge, tænkte jeg, det ville være den perfekte mulighed for at blive sådan et fit, slankt menneske. Jeg var ret overbevist om at jeg alligevel ikke ville have råd til hverken sodavand eller chokolade heroppe og at menuen ville stå på fisk 24/7 og at jeg derfor automatisk ville miste min appetit.

Men så igen; jeg tænkte det samme, da jeg var alenemor i 4,5 måned.

Ser du, det er ikke så enkelt. Hver aften tænker jeg “I morgen er dagen! I morgen skrotter du alt usundt, alle kulhydrater og alle mælkeprodukter!”, men næste morgen hopper jeg alligevel i med begge ben.

Hver gang, jeg køber ind åbner der sig en ny verden af muligheder. F.eks. er al norsk yoghurt fantastisk og smager af barndommens Petit Danone. Og nej, skyr smager ikke godt. Faktisk har jeg lov til at sparke dig semi-hårdt over skinnebenet, hvis du mener det. Skyr er forfærdeligt surt og er tydeligvis islændingenes hævn for Nordens mangeårige kolonialisering af deres land.

Der er også chokolade i Norge og jeg er ret bitter over at ingen har fortalt mig om Smør-bukk før. Eller Melkerull. Eller priskrigen på bland selv-slik, hvor det meste (heldigvis) er udsolgt og nu er erstattet af voldsomt billige gulerødder i stedet.

Med andre ord er jeg lige så rund som før. Der er ikke sket den store forskel siden vi flyttede til Norge, og jeg forsøger mig derfor nu med en ny strategi: At tænke at det er ok. Stort ser alle kvinder, jeg kender vil gerne tabe ti kilo. Derfor ender vi ud i håbløse slankekure og sidder og stikker i en sørgelig salat. Mændene skænker det vist ikke rigtig en tanke – de er bare. Jeg vil bare gerne være mig og være i stand til at gå ned ad gaden uden at være i panik over hvad andre tænker om mig. Men det er ikke ensbetydende med at jeg skal ændre mit udseende – tvært i mod.

Jeg bør nok finde lidt (chokolade)mådehold, men ellers er det vist mere et spørgsmål om selvværd. At være i stand til at ryste kommentarerne (!) af mig og leve livet som jeg gerne vil. At grine, lege, hygge og spise alt det, jeg bedst kan lide. Jeg vil nemlig hellere være rund og glad og være ligeglad med hvad andre tænker, end bruge min tid på at bekymre mig om andre menneskers fordømmelse…

Share on
Previous Post Next Post

Du vil måske også sætte pris på

1 Comment

  • Reply Fabulea.dk - Om at være rund del 3

    […] I dag skal det handle om at være fed. Ikke fed på den cool måde, men om at være fed på den overvægtige måde. Det er jeg nemlig. […]

    januar 21, 2019 at 12:08 pm
  • Leave a Reply