Follow:
Uncategorized

Om sport og badehætter

Da jeg var barn var jeg elendig til al sport. Inden vi fik rigtige karakterer, fik vi standpunkter og jeg formåede et par gange at få “udmærket” i alle fag. Med undtagelse af idræt. Der fik jeg “under middel”, hvilket vist var ret gavmildt af min lærer.

Jeg var faktisk bare et underligt barn, der helst ville være i fred og som havde det bedst når jeg havde en bog i hånden. Det eneste, jeg nogensinde gik til, var sø-FDF og det var ikke specielt motorisk udfordrende. Hvis du kunne pudse messing, hive i et tov og lade være med at kaste (alt for meget) op, klarede du det godt.

Idag er jeg stadig elendig til idræt. Jeg har ingen rytme, ingen koordinationsevne og jeg er usædvanligt umotiveret med en bold. Jeg føler allerede ydmygelsen inden jeg går ind i et fitnesscenter og jeg er flere gange faldet af et løbebånd. Når jeg er på hold, er jeg hende, der får de andre til at få det bedre med deres egen indsats, og hvis instruktøren har rettet mindre end tre gange på mig, er det en klar succes. Med andre ord hader jeg det og vil bare hellere spise kage.

Nu har græsenke-statusen dog endelig bragt noget godt med sig: pensionisthold!

Igår var jeg f.eks. til “Puls og Power i vand”. Jeg tænkte at der nok ville være nogle studerende med (svømmehallen ligger ved et kollegie), men jeg var den eneste under 65. Så jeg brugte en time på at danse og ryste vingerne (instruktørens betegnelse!) til glad 80’er dansktop sammen med en gruppe kvinder, der alle enten havde gråt hår eller meget farvestrålende badehætter.

Jeg kunne ikke helt relatere til deres snak om åreknuder og ferier til Thailand med børn og børnebørn, men jeg vil alligevel erklære det for en succes. Jeg var nemlig ikke den, der blev rettet mest på og på et tidspunkt fik jeg endda en thumbs-up af den midaldrende instruktør, der ellers kunne have klaret sig glimrende som SS-officer med sit platinblonde udseende og bjæffende stemme…

Og idag? Idag kan jeg knap nok bevæge mig uden det gør ondt og jeg har allerede brugt en foruroligende mængde tid på at Google “farvestrålende badehætte”.

Share on
Previous Post Next Post

Du vil måske også sætte pris på

No Comments

Leave a Reply