Follow:
Norge

Ordbog søges. Pronto! 

Hvad jeg troede var norsk, viser sig at være svensk. Hvad jeg troede var svensk, er norsk. Ligegyldigt hvad jeg siger, ender det med at lyde som volapyk.

I dag havde jeg første dag i SFO’en, hvilket egenligt bare betød, jeg brugte to timer på at fryse i en skolegård, mens jeg kiggede på børn der kælkede. Altså jeg snakkede da også med de der unger – dog med varierende succes.

En gruppe af ungerne kom op at skændes. Den ene ville ikke lege med den anden også var der vist en der skubbede/kastede med sne/var en dum møgunge. Noget i den retning. Det viser sig nemlig at jeg ikke rigtig forstår norsk. Jeg ender altid med at zoome ud og synes pludselig at nordmænd lyder som figurerne i “Timmy-tid”.

Den eneste trøst er, at de der norske børn virkelig heller ikke forstår mig. Da jeg forsøgte at forlige de stridende parter kiggede en 8-årig dreng på mig med store, undrende øjne og spurgte skeptisk: “Forsøker du å snakke engelsk?”

… Og nej, det gjorde jeg faktisk ikke.

Jeg fornemmer at det bliver en stor succes når/hvis jeg skal være vikar i Norsk!

Share on
Previous Post Next Post

Du vil måske også sætte pris på

No Comments

Leave a Reply