Follow:
familie, Norge

Stilhed før storm

Her har været lidt stille. Det viser sig nemlig at pludselige chok-flytninger mellem nordiske lande sætter bloggerier på stand-by. Ikke mindst fordi det virker lidt besynderligt at have en blog om at være dansker i Norge, når jeg (om lidt) bor hjemme i Danmark igen.

Jeg har brugt tiden på fuldtidsarbejde, der, meget mod min vilje, har ramt mig lige i hjertekulen. Jeg kan (officielt) ikke lide børn og jeg er bestemt ikke pædagogmateriale, men jeg er alligevel endt i den fineste børnehave, hvor hverdagen består af kram og store grin… Og hvor kollegerne er så fantastiske at jeg slet ikke kan forstå, at andre voksne mennesker kan være så flinke.

Men jeg har også brugt tiden på at lave lister. Lister over gode ting ved flytningen, de dårlige ting, de ting vi skal købe/klunse os til, de ting vi skal have pakket og frem for alt; lister, over de ting jeg håber, jeg aldrig glemmer.

Når alt kommer til alt, så vil jeg ikke tilbage. Jeg vil helst fortsætte vores eventyr heroppe, jeg vil lære flere mennesker at kende og jeg vil blive ved med at bo på vores helt perfekte lille ø.

Jeg savner vores familie og vores venner i Danmark og jeg savner de billige priser på agurker. Resten kan jeg godt undvære.

Jeg frygter arbejdsløsheden og det økonomiske ragnarok. Jeg frygter nomeringerne i de børnehaver, hvor lille D. alligevel ikke kan få plads før til oktober. Jeg frygter den kynisme, der efterhånden præger hele samfundet. Mest af alt frygter jeg at dette var vores eneste  eventyr og at vi nu igen kommer til at drukne i hverdagens trivialiter.

Jeg håber sådan det kommer til at gå. Jeg håber, vi begge kan finde jobs og at det hele bliver skønt.

I mellemtiden vil jeg bruge de sidste par uger på at nyde det hele. Ikke mindst nyde hvordan sommerregnen fremhæver havlugten og hvordan alle husene dufter som gamle træskibe. Nyde at vi kan bruge eftermiddagen på at smide sten i vandet og på at finde krabber i vandkanten. Nyde at livet, lidt endnu, føles som en sommerferie.

Share on
Previous Post Next Post

Du vil måske også sætte pris på

No Comments

Leave a Reply